Zondag BONUS in het kader van het weekend Park en Tuin « De Gallo-Romeinse Tuinen van Malagne » – 5 juni 2022

Kom in het gezelschap van een culturele bemiddelaar op 5 juni om 14 uur de mooiste Gallo-Romeinse tuinen van Wallonië ontdekken! Ontdek de ongeveer 300 soorten plantensoorten in de weder samengestelde mozaïek- en moestuin.

Wist u dat onze voorouders, de Romeinen, het begrip lusthof in onze streken introduceerden? Kent u de groenten die zich bevinden in de moestuin van Malagne die naar Romeins model opgebouwd werd ? Tot kijk op 5 juni in onze Gallo-Romeinse villa om alles hierover te weten te komen!

Bij de opbouw van ons tuingedeelte, inmiddels 25 jaar geleden, hebben de geologische bijzonderheden van de Calestiennestreek een aanzienlijke invloed uitgeoefend op de keuze van bomen, bloembedden, … Latijnse agronomen beoefenden al biodiversiteitsvriendelijke tuinbouw in evenwicht met het ritme van de natuur. Door regels toe te passen die nauw aansluiten bij hedendaagse permacultuur, sturen we onze we onze tuinbouwpraktijk nagenoeg dagelijks bij om mee te zijn met klimatologische omwentelingen. Wij streven doelbewust een eco-verantwoorde dynamiek na: mulchen van de bodem om het vocht te behouden, introductie van meer zuidelijke plantensoorten, … Deze gezellige en leerrijke ogenblikken die met ons jongleren tussen verleden en heden mogen we echt niet missen.

(Rondleidingen enkel in het Frans).

Op 14u – Gratis met uw toegangsbiljet
Toegangsprijs : Kind : 6€ – Volwassene : 7,5€ – Senior > 60 : 6,5€