Het Gallo-Romeinse Rendez-vous

Op 13 en 14 juli aanstaande zullen Romeinse legioensoldaten en Keltische krijgers opnieuw hun tenten opslaan in Malagne, Archeopark van Rochefort. U hebt gans het weekend om hen te ontmoeten in hun kampementen, en te ontdekken hoe soldaten en ambachtslui toen leefden. Mis vooral de gevechten niet tussen Romeinse soldaten en Keltische strijders !

Fanaten en liefhebbers van antieke geschiedenis zijn welkom om onze Romeinse ruiters, onze boogschutters, onze legionnairs in gevechtsformatie, en de Romeinse artillerie met haar balista aan te moedigen tijdens hun vertoon !

Ontmoet onze ambachtslui die u de duizenden jaren oude vakkennis haarfijn zullen uitleggen. Wordt voor een moment zelf gladiator, bakker, mozaïekwerker, boogschutter, of muntslager !

Proef van het antiek brood uit onze bakkerij, of van de talrijke Romeinse gerechten, en de minder jeugdigen kunnen ontdekken hoe een Cervoise 2000 geleden smaakte !

Begeleid door het geluid van antieke muziekinstrumenten en het vermakelijk gekwetter van vertellers kunt u flaneren langs de archeologische overblijfselen van de Gallo-Romeinse villa, de moestuin, de plantentuin … Maak kennis met de enkele niet onbelangrijke bewoners van het domein: paarden, schapen, geiten, kippen, …

Wel dan, klaar om 2000 jaar terug te gaan in de tijd ?