Veeteelt

Verschillende rassen van « Gallische », « Romeinse », en « Gallo-Romeinse » runderen, paarden, schapen, geiten, en gevogelte leven vredig naast elkaar in Malagne.

Panelen langs de weideafsluitingen verstrekken niet alleen uitleg over de morfologische overeenkomsten met antieke rassen, maar ook over de kruising van Gallische met Romeinse rassen na de verovering van het gebied.

Niet alleen door het kweken van deze diersoorten, maar ook door hun leefomgeving na te bootsen, draagt Malagne bij tot de bescherming en de overleving van weinig gekende of bedreigde rassen uit Gallo-Romeinse tijden.

Trekdieren hebben ook een rol te spelen in het kader van proefondervindelijk archeologisch onderzoek: zoals een ezel bijvoorbeeld die de vallus voortbeweegt, of de runderen om de ploeg uit te testen.

In Malagne vervullen de paarden een heel belangrijke rol. Zij stelen de show wanneer ze optreden met uitgeruste Romeinse ruiters die hun gevechtstechnieken ten beste geven. Het « Corpus Equitum » van Malagne is trouwens heel bekend voor haar demonstraties tijdens onze feesten, maar ook door haar optreden tijdens evenementen op de sites van onze partners in België en in onze buurlanden, en zelfs door haar optreden tijdens het draaien van zekere filmopnames!

Raadpleeg onze agenda der manifestaties   en kom hen bewonderen tijdens hun optredens !